DuAro
search
  • DuAro
  • DuAro
  • DuAro
  • DuAro
  • DuAro

DuAro Cooperatieve Robot

UNIEK CONCEPT CO-ROBOT
Motoren met een laag vermogen en een deceleratie functie die gekoppeld is aan een veiligheids-plc die de robotbewegingen bewaakt maken het mogelijk dat de duAro samenwerkt met mensen die zich in het werkgebied van de robot bevinden.

Voor de prijzen van Kawasaki robots klik op registreren

UNIEK en INNOVATIEF CONCEPT CO-ROBOT
Kawasaki Robotics heeft de "duAro" geïntroduceerd: een nieuwe en innovatieve dubbel-arm SCARA robot die kan samenwerken met personen die zich binnen het werkbereik van de robots bevinden.

DE DUARO WERKT SAMEN MET PERSONEN BINNE HET WERKBEREIK
Motoren met een laag vermogen en een deceleratie functie die gekoppeld is aan een veiligheids-[lc waarmee de bewegingen van de robot bewaakt worden maken het mogelijk dat de duAro samenwerkt met personen die zich binnen het werkbereik van de robot bevinden. De duAro is uitgerust met vele veiligheidsfuncties zoals bijvoorbeeld "collision detection" waardoor de robot onmiddellijk stopt als er een botsing tussen de robot en een persoon kan optreden. Hierdoor kunnen personen veilig samenwerken met de duAro.

PERFECT VOOR KLEINE SERIES
Industriële robots worden vooral ingezet bij grotere series en bij terugkerende producten met een lange levenscyclus. Er zijn vele industrieën waarbij de series klein en de producten eenmalig gemaakt worden. In deze gevallen duurt het vaak te lang om een robotcel in te richten, te beveiligen en te programmeren. Voor dergelijke productieprocessen biedt de duAro een uitkomst omdat deze co-robot snel ingesteld kan worden, zonder extra veiligheidsvoorzieningen en zonder dat er lang geprogrammeerd behoeft te worden.

TWEE ROBOTARMEN MET DIRECT TEACHING
Het werkbereik van de duAro is vergelijkbaar met het gebied dat 2 menselijke armen bestrijken. De twee robotarmen kunnen onafhankelijk van elkaar bewegen, dankzij de geavanceerde aandrijvingen. Dankzij Kawasaki's constante inspanningen om de bedieningsvriendelijkheid van de robots verder te verbeteren, hebben Kawasaki's technici twee horizontale robotarmen, die eenvoudig in het horizontale vlak bewegen, geïntegreerd in de duAro. Bovendien is de direct teaching methode als extra mogelijkheid toegepast, zodat de posities van de robot eenvoudig geleerd kunnen worden door de robotarm met de hand te bewegen. Dankzij deze eenvoudige programmeermethode en het feit dat de robot met besturing op een verrijdbare console zijn gemonteerd kan een productiecel met de duAro snel opgebouwd en geprogrammeerd worden. Met de twee robotarmen verricht de duAro gemakkelijk dezelfde handelingen als een persoon.

RUIMTEBESPAREND, DE DUARO PAST OP DE WERKPLEK VAN EEN PERSOON
De opstelling van een tweearmige duAro neemt veel minder ruimte in beslag dan als er twee conventionele scara robots worden toegepast. In de verrijdbare console, waarop de duAro is gemonteerd, is de besturing van de robot gemonteerd. De duAro met besturing past op de werkplek van één persoon. Bovendien geven de twee coaxiale duo armen minder kans op botsingen met elkaar en kunnen de armen gecoördineerde bewegingen uitvoeren en samenwerken, hetgeen met twee afzonderlijke scara robots moeilijk te realiseren is/

SNELLE OPBOUW ROBOTCEL
De verrijdbare console waarop de twee robotarmen van de duAro zijn gemonteerd bevatten ook de complete robotbesturing. Hierdoor zijn de robot en de besturing gemakkelijk verrijdbaar en kan de robot snel op zijn plaats gezet worden. Dankzij de 2 robotarmen is het eenvoudiger om zonder speciale klemmen en opspanmiddelen te werken, omdat de ene arm het werkstuk kan vasthouden, terwijl de andere arm een bewerking aan het product uitvoert. Hierdoor wordt een robotcel met een duAro snel opgebouwd, geprogrammeerd en in bedrijf gesteld.

GEMAKKELIJK TEACHEN
Producten met een korte levenscyclus maken het noodzakelijk dat er vaak wordt omgesteld en geprogrammeerd. Dit is een belangrijke hindernis die het robotiseren van dergelijke productieprocessen bemoeilijkt. Met de door Kawasaki ontwikkelde twee horizontale robotarmen van de duAro, die direct geteached kunnen worden (handmatig de robotbewegingen voordoen) kan iedereen de robot snel en gemakkelijk programmeren. Hierdoor is de duAro ideaal voor productieprocessen die vaak en snel omgesteld moeten worden.

VELE MOGELIJKHEDEN
Naast het directe teachen (de robot met de hand bewegen), kan de robot ook met een teach pendant of een tablet pc geteached worden. Er kunnen ook meerdere duAro's die samenwerken met 1 tablet pc geprogrammeerd worden. Er is een Vision systeem en er zijn standaard grijpers beschikbaar voor de duAro.

PRIJSLIJSTEN VAN KAWASAKI ROBOTS
De prijzen van Kawasaki robots worden zichtbaar nadat u een account heeft aangemaakt, klik hiervoor op registreren

DuAro

Datasheet

Vrijheidsgraden
4 x 2 armen
Hanterings- capaciteit Kg
2 (1 arm)
Herhalings- nauwkeurigheid ± mm
0,05
Gewicht Kg
145
Controller digitale I/O
16 input (option 32) 8 out put (option 16)
Controller data interface
2x Ethernet 1x USB 1x RS232C
Controller voeding
F60: 1 fase 200-230 ±10% VAC 50/60 Hz. Max. 2.0 kVA
Controller veiligheids categorie
Option: Cooparative Robot

Downloaden

Lineup

Overzicht van Kawasaki Robotics

Downloaden (1.7MB)

Kawasaki Robotics DuAro

Kawasaki Robotics DuAro dubbelarm co-operatieve scara robot

Downloaden (5.31MB)

Specificatieblad DuAro

Technische Specificaties Kawasaki Dual Arm Scara Robot DuAro

Downloaden (972.79KB)